Sunday, February 3, 2019

របៀបធ្វើ សាច់គោងៀត


Image may contain: food
#គ្រឿងផ្សំ
- សាច់គោស្រស់ល្អ សាច់ផុយ ជាប់ខ្លាច់តិចៗ (សាច់ផ្អែម) ១០ គក
- រំដេង ខ្ចីៗ ៣ខាំ
- ស្កសរ ៨ខាំ ឬ ស្កត្នោតគ្មានជាតិគីមី ១ គក
- អំបិលម៉ត់ ១ខាំ
- ម្សៅខ្នរ ឬ ប៊ីចេង ១ស្លាបព្រាបាយ 

#របៀបធ្វើ
- ចៀសាច់ជាបន្ទះស្តើងល្មម (កុំស្តើងពេក) 
- រំដេងចិតសំបកចេញ បុកអោយម៉ត់ ពូតយកតែទឹក
- លាយស្ករ អំបិល ម្សៅខ្នរ និងទឹករំដេង ច្របល់ចូលគ្នាអោយសព្វរួចដាក់សាច់គោចូល ច្របល់ចូលគ្នាអោយសព្វ ទុកចោលប្រហែល ៥នាទី ច្របល់ចូលគ្នាទៀត ធ្វើបែបនេះបីទៅបួនដង ដើម្បីអោយចូលជាតិបានល្អ
- យកសាច់ដែលបានប្រលាក់រួចទៅក្លាសេ (កុំអោយចូលទឹក) ១ យប់
- យកសាច់ហាលថ្ងៃ ប្រហែលជា ៣ទៅ៤ ម៉ោង យើងប្រែសាច់ម្តង ហាលកុំអោយស្ងូតពេក។ ពេលរៀបសាច់ហាលថ្ងៃត្រូវទាញសាច់ត្រង់ 
+++ បើបើកថ្ងៃល្អចាំហាល បើអត់ក្លាសេទុក
+++ សាច់ដែលហាលរួចទុកក្នុងទូទឹកកក ទើបមិនដុះផ្សិត
*** អ្នកចូលចិត្ត រសជាតិ ហិលអាចបន្ថែមម្ទេចហុយ ប្រឡាក់ជាមួយ កាន់តែពិសេស 

No comments:

Post a Comment