Sunday, February 3, 2019

បៀបធ្វើនំបញ្ជុកវៀតណាម (នំបញ្ចុកស្រុះ រឺនំបញ្ចុកកាពិ)


Image may contain: food
#គ្រឿងផ្សំមាន
1- ខ្ទឹមស រំដេង ស្លឹកគល់ស្លឹកគ្រៃ ស្លឹកក្រូចសើច ផ្សិតមូល
2- សាច់ សាច់ត្រី ឈាមជ្រូក ជើងមាន់ 
3- ស្ករ ប៊ីចេង អំបិល ទឹកត្រី
4- បន្លែ មាន ស្លឹកកាឆាយ ត្រកូន ត្រយោងចេក ជីររណា ជីនាងវង សណ្តែកបណ្តុះ 

#របៀបធ្វើ៖ 
1-ដាំទឹក ដាក់ ខ្ទឹមស រំដេង ស្លឹកក្រៃ ស្លឹកក្រូចសើច ពុះបន្តិច
2-បង់សាច់ត្រី ឈាមជ្រូក ជើងមាន់ 
3-ដាក់ស្ករ ប៊ីចេង អំបិល ទឹកត្រី ហើយស្រង់សាច់ត្រីឡើង បេះដុំៗ
4-បង់ឈាមជ្រូក និងផ្សិត ទុក ៥នាទី 
5-វគ្គស្រុះបន្លែ ស្លឹកកាឆាយ ត្រកូន ត្រយោងចេក ជីររណា ជីវង សណ្តែកបណ្តុះ 
6-ដួសដាក់ចាន ហើយដាក់នំបញ្ចុកពីលើ រៀបសាច់ត្រី សាច់ជ្រូកជើងមាន់ ឈាមជ្រូកពីលើនំបញ្ចុក ស្រូបទឹកសម្ល
7-ទឹកកាពិ ឆាជាមួយខ្ទឹមស អោយឆាវបន្តិច
8-ទឹកអំពិលទុំ លាយជាមួយទឹកក្តៅ ដាក់ប៊ិចេងបន្តិច 
ដាក់ស្ករបន្តិច ពេលញាំុដាក់ទឹកកាពិ ទឹកអំពិលទុំចូល តាមចំណូលចិត្តជាការស្រេច ។

No comments:

Post a Comment