Sunday, February 3, 2019

របៀបធ្វើត្រីចំហុយមីសួរ

របៀបធ្វើ ត្រីចំហុយមីសួរ
Image may contain: food
#គ្រឿងផ្សំ
- ត្រី (តាមចំនូលចិត្ត) កន្លះគីឡូ 
- មីសួរ ១ខាំ
- ខ្ញីហាន់ជាចំនិត ៥ចំនិត
- ជីវ៉ាន់ស៊ុយ កន្លះខាំ
- ដើមខ្ទឹមហាន់ប្រវែង១ថ្នាំងដៃ ២០ក្រាម
- ខ្ទឹមសចិញ្រ្ចាំ ២ស្លាបព្រាបាយ
- រឹសជីវ៉ាន់ស៊ុយចិញ្រ្ចាំ ២ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ
- ប្រេងខ្យង ១ស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករ ១ស្លាបព្រាបាយ
- ប្រេងល្ង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ម្សៅម្រេច ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប្រេងឆា ២ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកកន្លះចានចង្កិះ

#របៀបធ្វើ
- ត្រីធ្វើអោយស្អាត ឆូតមួយខាង២កំបិត រូចទុកមួយឡែក។
- លាយ ទឹកត្រី ប្រេងខ្យង ស្ករ ប្រេងល្ង ម្សៅម្រេច ទឹកស៊ីអ៊ីវ និងទឹកចូលគ្នា កូរអោយសព្វ។
- យកគ្រឿងផ្សំពាក់កណ្តាលប្រលាក់ត្រី អោយសព្វ។
- ដាំឆ្នាំងអោយក្តៅ ដាក់ប្រេងឆា ខ្ទឹមសចិញ្រ្ចាំ រឹសជីវ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ញី ចូលឆាអោយឈ្ងុយ សឹមដាក់មីសួរ និងទឹកផ្សំគ្រឿងខាងលើច្របល់ចូលគ្នាអោយសព្វ។
- ដាក់ត្រី ស្លឹកខ្ទឹម និងជីវ៉ាន់ស៊ុយ ពីលើមីសួរ ចំអិនដោយប្រើភ្លើងតិចៗប្រហែល១០នាទី ជាការស្រេច៕

No comments:

Post a Comment