#គ្រឿងផ្សំ
- ផ្សិតចំបើងស្រស់ ១៥០ក្រាម (ហាន់ជាបួន)
- ស្ករត្នោត ១ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកក្រូចឆ្មារ ២ស្លាបព្រាបាយ
- ម្ទេស ១០ ទៅ ១៥ផ្លែ
- ខ្ទឹមស ១៥កំពឹស
- ខ្ទឹមក្រហម ៥ដុំ
- ស្លឹកជីវ៉ានស៊ុយ ហាន់ល្អិតៗ
#របៀបធ្វើ
- លីងម្ទេស ខ្ទឹមស និងខ្ទឹមក្រហម អោយឆ្អឹនប្រហែល ២ទៅ៣នាទី រួចទុកមួយឡែត។
- លីងផ្សិតអោយឆ្អឹនល្អ ទុកមួយឡែត។
- បុកម្ទេស ខ្ទឹមអោយម៉ដ្ធ រួចដាក់ផ្សិតបុកជាមួយអោយម៉ដ
ញាុំជាមួយបន្លែដែលអ្នកចូលចិ
#Ingredients
- 150 g. fresh mushroom
- 10-15 red and green chilies
- 15 garlic cloves
- 5 shallots
- 2 tbsp. fish sauce
- 2 tbsp. lime juice
- 1 tbsp. palm sugar
- Coriander leaves
#Instructions
- Cut mushroom in 4 pieces.
- Toss the garlic and chili around 2-3 minutes. Set aside.
- Toss the shallot around 3-4 minutes. Set aside.
- Toss the mushroom over lower heat until cook. Set aside.
- Pound chili, garlic and shallot until smooth.
- Add mushroom and season with fish sauce, palm sugar and lime juice.
- Add coriander leaves mix well. Serve steamed vegetable
No comments:
Post a Comment